Halilhodžić: U šoku sam, kao da sam izgubio sina, imali smo poseban odnos

Radiosarajevo.ba
Halilhodžić: U šoku sam, kao da sam izgubio sina, imali smo poseban odnos
Foto: Net.hr / Ilustracija
Vahid Halilhodžić do jučer je trenirao Emiliana Salu (28), glavnog napadača Nantesa koji se nalazio u avionu koji je nestao u ponedjeljak navečer dvadesetak kilometara sjeverno od otoka Guerneseya.

Sala je ovog je mjeseca prešao u Cardiff City, a trener Nantesa Vahida Halilhodžić je utučen.

Vaha kaže za Net.hr kako je sa Salom bio jako blizak i imali su fantastičan odnos…

Kad je Vaha došao u Nantes, on je bio u teškoj situaciji, neraspoložen, nije bio u formi. Puno je razgovarao s njim, mentalno ga osnažio, a on mu je vratio pogocima…

“Ne mogu vam opisati u kakvom sam stanju. To je takav jedan šok, to je jedan od najtežih trenutaka u mojoj sportskoj karijeri. Ma, ovo je možda i najteži trenutak ikad u mojoj karijeri. S tim sam igrač po mom dolasku u klub imao poseban odnos. Kad sam došao bio je u lošoj formi, mentalno je bio ‘down’. Bio je nezadovoljan. Puno smo pričali, puno radili, odradio je odličnu polusezonu. Jučer je bio na oproštaju u klubu. Zahvalio se svima, posebno meni. A danas ne znamo što je s njim. Doduše, nije još ništa povrđeno, ali situacija je takva kakva je”, kazao je Vahid Halilhodžić.

“Ma, kao da sam izgubio sina. Za sad se još ništa ne zna. Znate, najviše bi volio da mu možemo pomoći. Da, to bi najviše volio. Jer, kad se ovako nešto dogodi, ma ništa više nije bitno. To je strašno. On je oličenje jdnog poštenog mladića koji je marljivo trenirao. Tako skromnog momka rijetko kad sam u svojoj karijeri imao priliku vidjeti. Ma, njega bi svako poželio imati kao sina”, završio je Vaha Halilhodžić.

Podsjećamo, u  toku je potraga za avionom koji je letio u Veliku Britaniju, za koji se vjeruje da je u njemu bio Emilio Sala15 miliona funti vrijedan najskuplji igrač Cardiffa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije