Građani oslobođenog Hersona slave na ulicama: Nemamo ni struje ni vode, ali nije nas briga

2
Radiosarajevo.ba
Građani oslobođenog Hersona slave na ulicama: Nemamo ni struje ni vode, ali nije nas briga
Foto: Twitter / Slavlje u Hersonu

Dopinik Sky Newsa Alex Rossi nalazi se u centru oslobođenog Hersona, u kojem Ukrajinci ne prestaju slaviti jučerašnji ulazak ukrajinskih snaga u grad koji je skoro devet mjeseci bio pod ruskom okupacijom.

Razgovarao je s građanima koji su mu rekli da je budućnost napokon u njihovim rukama jer više ne moraju strahovati da će ih Rusi ubiti.

"Pogledajte ove ljude, pogledajte im u oči. Dišu slobodno prvi put u osam mjeseci. Ne možete to opisati riječima. Slobodni smo", rekao je jedan stanovnik Hersona dopisniku Sky Newsa pa je dodao: "Više se ne moramo osvrtati na ulici ili strahovati da će Rusi ubiti nas ili naše obitelji."

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Na pitanje što je sljedeće u ratu, rekao je:

"Period oporavka bit će dug, ali mislim da ljudi sad razumiju da je budućnost u njihovim rukama. Morat ćemo izgraditi budućnost vlastitim rukama i spremni smo na to. Osjećamo odgovornost za našu zemlju i budućnost. Mislim da je budućnost svijetla."

"Osjećam sreću. Osjećamo slobodu i nismo uplašeni. Nemamo struje, nemamo vode, ali nije nas briga jer su naši momci (vojnici) na ulicama. Ne bojimo se", rekao je drugi građanin Hersona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije