Gospođa hrabrost: Majka golim rukama odbranila sina (5) kojeg je napao kuguar

0
Radiosarajevo.ba
Gospođa hrabrost: Majka golim rukama odbranila sina (5) kojeg je napao kuguar
Foto: Pixabay / Ilustracija

Žena u Kaliforniji spasila je svog petogodišnjeg sina od napada planinskog lava (kuguar ili puma, op.pr).

Dječak se igrao ispred kuće u Calabasasu u planinama Santa Monica, zapadno od Los Angelesa, kada je puma nasrnula na njega.

Životinja je počela vući dijete preko travnjaka, ali je njegova majka istrčala i golim rukama udarala planinskog lava sve dok nije pustio njenog sina.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Životinju su kasnije pronašli i ustrijelili predstavnici vlasti.

Dječak je zadobio povrede glave i trupa, ali je sada u stabilnom stanju u bolnici u Los Angelesu, piše novinska agencija Associated Press.

Kapetan Patrick Foy, glasnogovornik kalifornijskog Odjela za ribe i divlje životinje, rekao je za AP kako je majka "apsolutno spasila život svom sinu".

Nakon što je stigao na mjesto događaja, službenik za divlje životinje pronašao je planinskog lava kako čuči u grmlju, "uši su mu bile povučene i siktao je", priopćeno je iz odjela.

Policajac je tada i ubio pumu, vjerujući da je to vjerovatni krivac "zbog ponašanja i blizine napada". DNK test kasnije je potvrdio da je ta životinja napala dijete.

Inače, napadi planinskih lavova vrlo su rijetki u Sjevernoj Americi.

Zvaničnici su rekli da je životinja bila mlada. Stručnjaci vjeruju da je još uvijek učila kako loviti i sama se hraniti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije