Snimak koji je mnoge ostavio bez daha: Puma pokušava uhvatiti veliki plijen

Radiosarajevo.ba
Snimak koji je mnoge ostavio bez daha: Puma pokušava uhvatiti veliki plijen
Youtube/Screenshot / Puma pokušava uhvatiti veliki plijen

Scena iz dokumentarnog serijala Davida Attenborougha Seven Worlds, One Planet ostavila je gledatelje bez daha. U njoj puma napada životinju tri puta težu od sebe u pokušaju da osigura obrok za svoje mladunce.

Nakon Antarktike i Azije treća epizoda dokumentarnog serijala BBC Eartha bila je posvećena Južnoj Americi, čije predjele nastanjuje i gvanako, predak lame i alpake koji može narasti do dva metra.

Jedna scena iz epizode mnoge je na društvenim mrežama oduševila, ali i rastužila. Iako je puma tri puta manja od gvanaka, odlučila se na napad, a u jednom trenu i mladunci su joj pokušali pomoći, ali na kraju bez uspjeha.

Neki su snimku opisali kao još jedan dokaz koliko je priroda okrutna jer su bili tužni zbog toga što su puma i njeni mladunci ostali gladni. S druge strane, da nisu, svoj život za to dao bi gvanako, čiji su "elegantni" pokreti također mnoge oduševili. Pogledajte zašto.

"Da sam barem ja toliko motiviran", "sviđa mi se kako mladunci na kraju tješe majku", "jadna mama, samo je željela osigurati obrok mladuncima", "gvanako je već prošao kroz ovo, kakve legendarne odbrane", samo su neke od reakcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije