Samo u BiH: Banjalučanina napao medvjed dok je išao u prodavnicu

Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Banjalučanina napao medvjed dok je išao u prodavnicu
U pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine nije rijetkost vidjeti medvjeda ili neku drugu divlju životinju kako se kreću u blizini naselja, no vrlo su rijetki slučajevi kada napadaju ljude.

Ipak, priča Mileta Kasapovića iz Rekavica kod Banje Luke, kojeg je medvjed napao u blizini porodične kuće, potvrđuje da postoje i takvi slučajevi, prenosi EuroBlic.

Naime, Kasapovića je medvjed napao kada je krenuo prema obližnjoj prodavnici.

"Taj trenutak se ne može opisati riječima. Jednostavno se zaledite u mjestu. Medvjed je krenuo prema meni i na kraju me udario u rebra. Nije to bio manji medvjed već krupna zvijer. Kada me udario, uspio sam nekako ustati i pobjeći prema glavnom putu, a on se izgubio u šumi", ispričao je Kasapović.

mile_kasapovic_napad_medvjed_RASSrbija.jpg - undefined

Ipak, tu priči nije kraj jer je medvjed odlučio ponovo posjetiti čovjeka kojeg je napao, odnosno, njegovo imanje gdje je pronašao vodu za kupanje.

"Kako su velike suše, napunili smo burad s vodom, a medvjed je došao i sinoć, poput čovjeka, okupao se u jednom buretu, a zatim mirno otišao", priča Kasapović.

Mještani Rekavica su zbog ovog slučaja u strahu, jer se napad dogodio u blizini kuća, te smatraju kako nadležni pod hitno moraju učiniti nešto, jer bi moglo doći do tragedije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije