Gore kuće i zgrade u Bostonu: Vatrogasci se bore sa 70 požara, ima poginulih

Radiosarajevo.ba
Gore kuće i zgrade u Bostonu: Vatrogasci se bore sa 70 požara, ima poginulih
Foto: EPA-EFE / Požar u Bostonu

Jedna osoba je mrtva i nekoliko je povrijeđeno nakon eksplozije gasa i požara koji su oštetili kuće u tri zajednice sjeverno od Bostona u četvrtak popodne.

Problem s distrubucijom gasa pojavio se u Lawrenceu, North Andoveru i Andoveru, a svako ko dobiva uslugu iz Columbia Gasa mora napustiti svoje domove, piše CBS Boston.

U Lawrenceu, čovjek je poginuo kada je eksplodirala kuća na Chickering Roadu. Policija je kazala da je nastradao 18-godišnji Leonel Rondon, koji je bio u automobilu na prilazu kuće kad je dimnjak pao na njega.

Državna policija iz Massachusettsa izjavila je kako je kompanija isključena plin u tri zajednice kao mjeru opreza.

Vatrogasci su odgovorili na pozive na najmanje 70 adresa. U Andoveru je bilo ukupno 38 požara. Svi su požari ugašeni. Najmanje tri osobe su povrijeđene u Andoveru, uključujući i dva vatrogasca i jednog civila.

"Izgledalo je kao Armagedon, doista je bilo tako. Grad je izgledao kao apsolutna ratna zona", rekao je načelnik Andovera Michel Mansfield, dodavši da nešto slično nije video u svojoj 39-gpodišnjoj karijeri policajca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije