Porodica bijesna: Prikazan snimak leša manekenke koju je ubio Pistorius

Radiosarajevo.ba
Porodica bijesna: Prikazan snimak leša manekenke koju je ubio Pistorius
Foto: The Sun / Reeve Steenkamp
Porodica manekenke Reeve Steenkamp, koju je Oscar Pistorius ubio na Valentinovo 2013. godine, bijesna je na Amazon Prime zbog dokumentarca u kojem su prikazali fotografije mjesta zločina i njenog tijela.

U dokumentarcu se osim njenog krvavog leša mogu vidjeti i fotografije njenog dečka prekrivenog krvlju, krvave kupaonice i hodnika, pištolja iz kojeg je Pistorius pucao u nju te palice kojom je razbio vrata kako bi došao do nje nakon pucnjave.

Pistorius je za ubistvo svoje djevojke osuđen na 13 godina zatvora.

Reeveina sestra Simone Cowburn pita se zašto je pet godina kasnije bilo nužno prikazati snimku njene sestre koja mrtva leži na podu. Većina stranih medija odlučila je ne objaviti tu snimku. 

"Moji roditelji više nisu mladi, bojim se kakve će ovo posljedice ostaviti na njih. Mom ocu je loše i ima problema sa srcem. Moje pitanje je kako su ljudi koji su radili na dokumentarcu dobili policijske fotografije mrtvog tijela moje sestre. Mislim da nije bilo nužno pokazati krvave mrlje po zidovima. Sve to je prikazano kao dokaz na suđenju. Ako njegova porodica pokušava ovako smanjiti kaznu, nadam se da neće uspjeti. Mora ostati u zatvoru što duže jer mi je ubio sestru. Ne razumijem zašto je ovaj film snimljen", rekla je za Daily Mail. 

Scenarist i producent dokumentarca Sean Richard rekao je da se taj tragični događaj dogodio pred očima medija.

"Kao filmska ekipa nastojimo prikazati priču što objektivnije", rekao je.

Reeve Steenkamp - undefinedFoto: The Sun

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije