Godina uvjetne kazne Holanđanki koja je prijavila silovanje u Dohi

Fena
Godina uvjetne kazne Holanđanki koja je prijavila silovanje u Dohi
Pixabay / Katar
Sud u Dohi proglasio je danas 22-godišnju državljanku Holandije krivom za preljubu.

Sud joj je odredio godinu dana uvjetne kazne nakon što je prijavila da je u martu u toj zemlji bila silovana, saopćila je glasnogovornica Ministarstva za vanjske poslove Holandije Daphne Kerremans.

Kerremans je kazala da je Holanđanka puštena u ponedjeljak nakon saslušanja u Dohi gdje je provela gotovo tri mjeseca u pritvoru kada je uhapšena zbog sumnje na preljubu.

Advokat djevojke Brian Lokollo izjavio je za medije da je njegova klijentica, dok je bila na odmoru, izašla u jedan od klubova katarske prijetstolnice gdje je popila piće od kojeg joj je pomućeno sjećanje. Kako je kazala, kada se probudila u nepoznatom apartmanu jednog hotela njena odjeća je bila rastrgana nakon čega je prijavila silovanje.

"Ona je uhapšena u martu zbog sumnje na preljubu, odnosno spolni odnos prije braka", izjavio je Lokollo.

Mediji prenose da je njoj dređeno i da plati novčanu kaznu od 710 eura, a nakon što to uradi, bit će deportirana iz Katara. Muškarac koji je optužen u istom slučaju, dobio je kaznu od 100 udaraca bičem zbog preljube i još 40 udaraca zbog konzumiranja alkohola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije