Glumio u gay pornićima, prešao na islam i postao dvostruki špijun

Radiosarajevo.ba
Glumio u gay pornićima, prešao na islam i postao dvostruki špijun
Njemačka tajna služba prije nekoliko je dana uhapsila jednog od sopstvenih agenata.

On je radio u Službi za zaštitu ustavnog poretka (Bundesamt für Verfassungsschutz - BfV) na nadzoru islamskog ekstremizma, a uhapšen je upravo zbog veza s ekstremnim islamom.

Kako piše Washington Post, agenti te njemačke službe primijetili su na jednom siteu koji okuplja pripadnike ekstremnog islama osobu koja je nudila pomoć ekstremistima kako bi izvršili udar na BfV.

Brzo su ga namamili u privatni chat gdje su iz njega izvukli toliko detalja o službi i njemu samom da im nije bilo teško identificirati ga, nakon čega je uhapšen.

Ovaj 51-godišnjak porijeklom je iz Španije, ali je stekao njemačko državljanstvo.

Otac je četvero djece, ali njegova porodica nije znala da je on 2014. godine prešao na islam.

Ne samo to - nisu znali ni za njegovu prethodnu karijeru. On je, naime, dok je živio u Španiji glumio u pornićima namijenjenim gay populaciji. Istražitelji su to otkrili tako što su provjerili alias koji je koristio u chat sobama u kojima su se okupljali ekstremisti. 

Taj isti alias on je koristio kao svoje "glumačko ime".

Nijedno od njegovih imena još nije objavljeno za javnost.

Istražiteljima je navodno rekao da se nakon prelaska na islam namjerno "ubacio" u njemačku obavještajnu službu kako bi mogao "upozoriti svoju braću na vrijeme" i djelovati kao dvostruki špijun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije