General John Kelly postao novi šef osoblja Donalda Trumpa

Fena
General John Kelly postao novi šef osoblja Donalda Trumpa
Penzionisani marinski general John Kelly u ponedjeljak je položio zakletvu kao novi šef osoblja Bijele kuće pred predsjednikom Donaldom Trumpom.

Tokom ceremonije u Ovalnom uredu, Trump je izjavio da će Kelly obavljati "spaktakularan posao".

Predsjednik negira da postoji "haos" u Bijeloj kući, uprkos posebno nemirnoj sedmici. On tvrdi da "stvari stoje veoma dobro".

Trump je odbio reći šta će Kelly uraditi drugačije od Reincea Preibusa, koga je američki predsjednik smijenio prošle sedmice s mjesta šefa osoblja Bijele kuće.

Kelly je ranije obavljao dužnost ministra državne sigurnosti.

Trump je izjavio kako se nada da će Kelly uvesti neku vrstu vojne discipline u administraciju opterećenu blokiranim zakonodavstvom, unutrašnjim sukobima među savjetnicima u Zapadnom krilu i nizom istraga.

Anthony Scaramucci napušta položaj direktora komunikacija Bijele kuće nakon samo 11 dana provedenih na tom položaju - i samo nekoliko sati nakon što je novi šef kabineta Donalda Trumpa, John Kelly položio zakletvu.

Nadajući se da će okrenuti stranicu u turbulentnom početnom poglavlju svog predsjesničkog mandata, Trump je tokom dana izjavio da "nema haosa" u Bijeloj kući, dok je privolio na položaj šefa kabineta penzionisanog marinskog generala.

Nedugo nakon toga, ostavku je podnio Scaramucci, koji je šokirao mnoge svojim vulgarnim ispadima protiv nekadašnjeg šefa kabineta Reince Priebusa, koji je smjenjen.

On navodi u objavi u Bijeloj kući da odlazi jer "smatram da je najbolje da pružim šefu kabineta Johnu Kellyju čist teren i sposobnost da okupi vlastiti tim".

U objavi od dvije rečenice on također navodi: "želim mu sve najbolje".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije