Gazio ljude: Porota predlaže 419 godina zatvora za neonacistu Jamesa Fielda

Radiosarajevo.ba
Gazio ljude: Porota predlaže 419 godina zatvora za neonacistu Jamesa Fielda

Neonacista James Alex Fields Jr. mogao bi se suočiti sa doživotnom robijom i još dodatnih 419 godina zatvora, kako je porota zatražila za monstruozno gaženje automobilom anti-rasističke demonstrantkinje Heather Heyer tokom protesta u Charlottesvilleu 2017. godine.

Fields (21) je stanovnik države Ohio sumnjiči se za ubistvo prvog stepena kada je svojim vozilom nasrnuo na na grupu demonstranata koji su protestvovali protiv rasizma. On je tada zgazio Heyer (32) i povrijedio mnoštvo drugih osoba, javlja NBC News.

charlottesville-gazenje-ljudi-twitter1.jpg - undefined

Trenutak kada Fields automobilom gazi demonstrante    Foto: Twitter

 

Osim zatvorske kazne, Fields je suočen sa nekoliko miliona dolara kazni, uključujući i 100.000 dolara za ubistvo prvog stepena.

“Njena smrt potresla je cijeli svijet”, izjavila je majka stradale Heather, Susan Bro.

“Zauvijek smo duboko povrijeđeni”, rekla je Bro.

Fiels je osuđen po deset tačaka optužnice. Za čak šest od deset tačaka optužnice prevdiđena je doživotna robija, i Fields je osuđen za ove tačke.

Wednesday Bowie rekla je da svijet nije siguran sve dok je Fields živ. Bowie je jedna od žrtava luđačkog pohoda neonaciste.

charlottesville-gazenje-ljudi-twitter2.jpg - undefined

Brojnim povrijeđenim ukazana pomoć      Foto: Twitter

S obzirom na to da je Fields osumnjičen za zločin iz mržnje najvjerovatnije nikada više neće vidjeti svijet izvan zidina zatvora.

Sudac Richard Moore je odredio 29. mart 2019. godine kao dan kada će pročitati konačnu presudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije