Francuskinja uhapšena zbog golotinje na svetom mostu

Radiosarajevo.ba
Francuskinja uhapšena zbog golotinje na svetom mostu
Foto: CNN / Sveti most u Indiji

Mlada Francuskinja (27) uhapšena je zbog snimanja video snimka na svetom mostu preko indijske rijeke Ganges, na kojem je skoro gola.

Ženu, identificiranu samo kao Marie-Helene, privela je 27. avgusta lokalna indijska policija u sjevernoj indijskoj državi Uttarakhand.

Inače, Lakshman Jhula je viseći most oko pet kilometara sjeverno od grada Rishikesh. Kaže se da je hinduističko božanstvo Lakshmana prešlo Ganges na konopcima od jute na mjestu na kojem se sada nalazi most. Rijeka je sveta za hinduizam i teče 2.704 kilometara kroz Indiju i Bangladeš.

Viši policajac R. K. Saklani rekao je za CNN da je optužena snimala materijal kako bi promovirala svoj posao s nakitom.

"Snimila je video na Lakshman Jhula, koji se smatra svetim mostom. Potom je napravila opsceno fotografiranje u svom hotelu. Na fotografijama koje je snimila bila je gola i objavila ih je na Instagramu", rekao je Saklani.

Policija je na to upozorena kada su neki od pratioca ove žene, inače Indijaca, prepoznali most na fotografijama i video snimku, te prijavili incident. Podnesena je i prijava.

Saklani je za CNN rekao da u videu žena počinje nositi šal, ali ga ispusti na pola snimanja i pojavi se gola okrenuta leđima prema kameri.

Trenutno je uz kauciju, optužena za opscenost na javnom mjestu i za objavljivanje opscenih sadržaja na mreži.

Marie-Helene je navodno dala izjavu navodeći, između ostalog, da joj je žao što je svojim postupcima naštetila lokalnoj zajednici, te da nije bila informirana o kulturnim specifičnostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije