Pariz: Deportovana porodica iz BiH koja je pretukla kćerku jer se zaljubila u Srbina

12
Radiosarajevo.ba
Pariz: Deportovana porodica iz BiH koja je pretukla kćerku jer se zaljubila u Srbina
Foto: EPA-EFE / Francuska policija

Porodica iz Bosne i Hercegovine koja je u Francuskoj pretukla i ošišala svoju kćerku, jer je bila "zaljubljena u mladog Srbina", jutros je deportovana u Sarajevo.

Kako javlja francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, svih pet članova porodice Zahirović vraćeno je u BiH.

Njihov MUP saopćio je da je obitelj deportovana "u skladu s odlukama koje su najavili ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin i izaslanica ministra, odgovorna za državljanstvo Marlène Schiappa".

"Ovo protjerivanje s nacionalnog teritorija prati nedopustivo ponašanje ove obitelji prošlog augusta (premlaćivanje i šišanje tinejdžerice zaljubljene u mladog Srbina druge vjere)", saopćili su.

Doznaje se da je tinejdžerka ostala u Francuskoj, gdje je podržava socijalna pomoć za djecu i dobit će dozvolu boravka kad postane punoljetna.

Podsjetimo, mlada djevojka (17), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, završila je u bolnici u francuskom Besanconu s višestrukim povredama nakon što ju je pretukla njezina porodica.

Naime, djevojka islamske vjeroispovijesti bila je u vezi s momkom iz Srbije (20).

Nekoliko dana poslije odlučili su posjetiti njene roditelje. Međutim, situacija je ubrzo eskalirala. Roditelji su odveli djevojku u sobu i počeli je tući. Momak je ubrzo pozvao policiju.

Djevojka se, naime, nakon nekog vremena preselila živjeti kod dečka, a kada je on stigao u posjetu njenoj porodici, situacija je eskalirala. Otac i majka odveli su kćer u sobu i krenuli je tući, dok je dečko zvao pomoć. Policija je stigla na mjesto događaja, ubrzo i hitna pomoć.

Napadači su bili uz roditelje nesretne tinejdžerke, kao i njen daidža i njegova supruga, a svo četvero privela je policija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije