Francuska: Pijan pao sa žičare i poginuo

0
Radiosarajevo.ba
Francuska: Pijan pao sa žičare i poginuo
Foto: Pexels / Žičara/ Ilustracija

Skijanje u francuskim Alpima završilo je tragično za 29-godišnjeg skijaša koji je ove subote navodno pao kroz prozor gondole. Francuski tužioci i operater žičare izjavili su da je do smrti došlo kada je muškarac pod dejstvom alkohola divljao na gondoli u pokretu. 

Dvojica muškaraca (29 i 23) družili su se i skijali su na planini u ljetovalištu Deux Alpes u Francuskoj. Kako su prenijeli lokalni mediji, bili su nemirni i međusobno su se snimali u trenutku kada je žrtva (teška preko 100 kilograma),udarila u ivicu gondole.

"Šalili su se na žičari kada je 29-godišnjak probio zaštitu od pleksiglasa i pao sa visine od 40 metara", rekao je u nedjelju lokalni tužilac Eric Vaillant.

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Lokalna radio stanica France Bleu saopćila je da je čovjek pao na obilježje staze i nabio se na kolac.

"Ove gondole su napravljene za 20 ljudi, projektovane su da izdrže udare ako dođe do pomijeranja izazvanog naglim kočenjem ili nekim drugim udarom. Ova jeziva nesreća izazvana je njegovim udarom u pleksiglas, rekao je za BFM Fabrice Butet, direktor odmarališta Deux Alpes.

Butet je negirao bilo kakvu odgovornost za nesreću, a žičaru će pregledati policija. Sa nadmorskom visinom od 3.600 metara,  Les Deux Alpes je najviši skijaški centar u Francuskoj.

Svjetski prvak (32) poginuo u strašnoj nesreći: Skijao van predviđene staze pa nastradao u lavini

Svjetski prvak (32) poginuo u strašnoj nesreći: Skijao van predviđene staze pa nastradao u lavini

Francuski nacionalni sistem za praćenje bezbjednosti na planinama (SNOSM) zabilježio je ukupno 12 smrtnih slučajeva u francuskim planinama tokom skijaške sezone 2021-22, a preko 45.000 ljudi je zbrinuto od povreda, dok je hitna pomoć intervenisala u oko 50.000 incidenata, prenosi indepentent.co.uk

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije