Francuska: Grupa demonstranata natjerala pokrivenu ženu da skine maramu

AA
Francuska: Grupa demonstranata natjerala pokrivenu ženu da skine maramu
Foto: AA / Protesti u Francuskoj

Tokom protesta zbog planiranog povećanja cijena goriva, koji su u Francuskoj počeli u subotu, u gradu Saint-Quentin je zabilježen incident kada je grupa demonstranata natjerala pokrivenu ženu da skine maramu.

EU / Francuska: Više od 200 hiljada ljudi izašlo na ulice zbog cijena goriva

Prema navodima javnog emitera France Info, grupa demonstranata, poznati pod nazivom "Žuti prsluci", prvo su vrijeđali ženu koja se nalazila u automobilu, a potom su je natjerali da skine i maramu.

Organizatori protesta, nakon što su primijetili šta se događa, upozorili su demonstrante koji su bili umiješani u incident te im se otvoreno usprotivili.

Jedna 70-godišnja žena, koja je svjedočila incidentu, kazala je novinarima da na protestima ne treba biti mjesta ovakvim napadima.

"Podržavam proteste zbog troškova života, ali ne trebaju se događati ovakvi napadi na ljude", rekla je ona.

Podsjetimo, protesti zbog planiranog povećanja cijena goriva koji su u Francuskoj počeli u subotu, nastavljeni su i danas. Tako su danas blokirali ulaze i izlaze na brojnim benzinskim pumpama širom zemlje.

Demonstranti su blokirali i ceste u gradovima, među kojima su Calais, Villefranche-Sur-Saone i Belfort. Stanovništvo ističe kako od jutarnjih sati čekaju na deblokadu cesta.

Javni emiter France Info javio je kako je na demonstracijama u Saint-Dizieru teško povrijeđena jedna osoba.

Premijer Francuske Edouard Philippe sinoć je saopćio kako razumije ljutnju demonstranata koji su učestvovali na protestima, ali i najavio nastavak reformi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske prethodno je saopćilo kako je na protestima održanim u subotu širom zemlje, učestvovalo oko 287.000 ljudi. Povrijeđeno je 409 osoba, a 157 je privedeno.

Francuski mediji javljaju kako je jučerašnjim demonstracijama prisustvovalo oko 40.000 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije