Snimak koj je obišao svijet: "Nemojte ubiti djecu, ubijte mene"

3
Radiosarajevo.ba
Snimak koj je obišao svijet:  "Nemojte ubiti djecu, ubijte mene"
Youtube/Screenshot / Ann Rose Nu Tawang

Vojska je prije nekoliko sedmica svrgnula čelnicu Aung San Suu Kyi i preuzela vlast u Mijanmaru.

Fotografija katoličke časne sestre Ann Rose Nu Tawang kako kleči ispred naoružanih policajaca u Mijanmaru, u kojem su već sedmicama demonstracije nakon vojnog udara, počela se širiti društvenim mrežama. Obučena u jednostavnom bijelom habitu, raširenih ruku, kleknula i zamolila policajce da ne pucaju.

"Kleknula sam, moleći ih da ne pucaju i da ne muče djecu, nego da umjesto njih ubiju mene", izjavila je u utorak, prenosi Guardian.

Podsjećamo, vojska je prije nekoliko sedmica izvršila vojni puč i svrgnula čelnicu Aung San Suu Kyi. Nakon čega su na ulicu krenuli izlaziti građani tražeči povratak demokratije, pa se vojska krenula brutalno obračunavati sa svim koji im se suprotstave. Demonstranti su u ponedjeljak izašli na ulice Myitkyine. Kad se policija krenula okupljati oko njih, tri časne sestre među kojima je i Ann Rose Nu.

"Policija je jurnula na njih, brinula sam se za djecu" - rekla je.

Naime, ona sve demonstrante naziva djecom. U trenutku kad je ona molila na koljenima, policija je počela pucati u gomilu demonstranata iza nje.

"Uspaničili su se i potrčali naprijed ... Nisam mogla ništa učiniti, ali molila sam da ih Bog spasi i pomogne djeci" - rekla je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije