Firma u Austriji traži radnike, pozajmljuje i Mini Coopera vrijednog 72.000 KM

1
Radiosarajevo.ba
Firma u Austriji traži radnike, pozajmljuje i Mini Coopera vrijednog 72.000 KM
Foto: EPA-EFE / Mini Cooper

U Austriji, u ugostiteljstvu i hotelijerstvu trenutno nedostaje čak 15.000 radnika.

Kako bi se došlo do potrebne radne snage firme i uslužni pogoni moraju biti sve kreativniji.

Potvrda tome je, kako danas piše austrijski dnevni list Heute u tekstu pod naslovom “Pogon traži radnike, poklanja auto” i oglas jednog od najvećih ugostiteljskih pogona u vlasništvu porodice Krings u Obertauernu u saveznoj pokrajini Tirol, koja svoje potencijalne zaposlenike mami automobilom Mini Cooper SE vrijednim 37.000 eura, odnosno oko 72.000 KM. 

Znate li koliko Njemačka ima radnika, koliko sati rade i koliko je slobodnih mjesta na tržištu?

Znate li koliko Njemačka ima radnika, koliko sati rade i koliko je slobodnih mjesta na tržištu?

Heute ističe kako je porodica Krings, koja inače u punoj sezoni zapošljava oko 250 radnika, kako muških tako i ženskih, svjesna zabrinjavajuće situacije s manjkom odgovarajuće radne snage u Austriji i stoga nudi posebne uslove, kako bi se domogla, bolje rečeno “namamila” 50 radnika za predstojeću zimsku sezonu.

Navedeni porodični pogon obuhvaća hotel Seekarhaus i Hochalm, a ima i vlastitu firmu za skijaške liftove. Alexandra Krings, jedna od članica porodice smatra da Mini Cooper nije dovoljno privlačan mamac, pa dodatno nudi budućem zainteresiranom zaposleniku i besplatnu jednokrevetnu sobu, jelo i piće, te besplatno korištenje saune i fitness centra, Internet i TV. Zaposlenici imaju i besplatnu vožnju brdskim željeznicama i skijaškim liftovima u vlasništvu porodice Krings.

Ono na što treba skrenuti pažnju je da Mini Cooper ne dobija svaki radnik, nego samo onaj koji će među kandidatima za ispražnjena radna mjesta biti izvučen na porodičnoj lutriji. Automobil ima pravo besplatno koristiti godinu dana.

Također je važno istaknuti da se cijeli ugostiteljsko-hotelijerski pogon uz prateći sportsko-skijaški centar nalazi na čak 1.800 metara nadmorske visine, piše Fenix magazin.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije