Filmska pljačka u SAD: Tinejdžeri ukrali automobile vrijedne pola miliona dolara

0
Radiosarajevo.ba
Filmska pljačka u SAD: Tinejdžeri ukrali automobile vrijedne pola miliona dolara
Foto: Screenshot / Svaki od osumnjičenih ukrao po jedno vozilo

Grupa tinejdžera za koje se vjeruje da su iz oblasti Chicaga provalila je u prodavnicu luksuznih automobila u Wisconsin i ukrala devet vozila vrijednih više od pola miliona dolara, saopćila je policija.

Pljačka u prodavnici predstavništva Jaguara i Land Rovera u Waukeshi je uhvaćena na snimku nadzorne kamere na kojem se vidi devet maskiranih osumnjičenih koji ulaze u prodavnicu gdje je svaki ukrao po jedno vozilo, nakon čega su se zaputili u grad oko 30,5 kilometara zapadno od Milwaukeeja.

Kapiten policije grada Waukeshe Dan Baumann rekao je da su osumnjičeni provalili u salon oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu, pronašli ključeve automobila, a zatim aktivirali privjeske za ključeve kako bi pronašli vozila, prenosi AP.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Jedan osumnjičeni, 17-godišnji dječak iz Chicaga, uhapšen je u južnom Wisconsinu nakon što se ukradeno vozilo slupalo duž autoputa tokom policijske potjere. On se nalazi u zatvoru okruga Waukeshe, a kaucija je postavljena na 50.000 dolara.

Maloljetnik se suočava s optužbama za provalu, krađu i krivično oštećenje imovine, rekao je Baumann. Policija je saopćio da se vjeruje da su osumnjičeni članovi "organizovane kriminalne grupe, tinejdžera iz oblasti Chicaga".

Baumann je dodao da su svi ili većina osumnjičenih tinejdžera poznati pripadnicima policijskih snaga u južnom Wisconsinu i sjevernom Illinoisu, a policija u tom regionu traga za još osmoricom osumnjičenih.

Šest od devet ukradenih vozila je pronađeno, četiri u Chicagu, jedno u predgrađu Chicaga i jedno u Wisconsinu nakon nesreće na autoputu koja je dovela do hapšenja 17-godišnjaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije