Femicid koji je šokirao Grčku: Jezivi detalji istrage nestanka i ubistva mlade žene na ostrvu Kos

1
Radiosarajevo.ba
Femicid koji je šokirao Grčku: Jezivi detalji istrage nestanka i ubistva mlade žene na ostrvu Kos
Foto: Facebook / Anastasia Rubinska

Ubistvo mlade žene iz Poljske na ostrvu Kos je najnoviji femicid koji je šokirao Grčku.

27-godišnja Anastasija Rubinska, državljanka Poljske koja je nestala u ponedjeljak, pronađena je mrtva u nedjelju.

Njeno tijelo je našao volonter koji se pridružio intenzivnoj potrazi za nestalom ženom.

Vučević: Duboko vjerujem da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć, primjer nam je Sandžak

Vučević: Duboko vjerujem da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć, primjer nam je Sandžak

Kako navodi AMNA, njeno tijelo je pronađeno golo i umotano u posteljinu, dok je gornji dio bio dodatno pokriven plastičnom kesom.

Nakon tragičnog završetka potrage za Rubinskom, policija se sada fokusira na rješavanje užasnog zločina, pošto glavni osumnjičeni, koji je uhapšen u subotu, nije priznao ubistvo.

Lokacija na kojoj je Anastasja pronađena mrtva, ispod drveta i prekrivena lišćem i granjem, udaljena je oko kilometar od kuće 32-godišnjeg Bangladešanina koji je prethodnog dana uhapšen zbog sumnje za otmicu. U subotu je pronađen i mobilni telefon Rubinske, pola kilometra od kuće osumnjičenog, bez SIM kartice.

Anastasia (27) koja je nestala prije šest dana u Grčkoj pronađena mrtva

Anastasia (27) koja je nestala prije šest dana u Grčkoj pronađena mrtva

Grčki mediji prenijeli su da je njen DNK pronađen u kući osumnjičenog, a da su policijski istražitelji na njemu primijetili ogrebotine i tragove borbe, koje su, kako tvrdi, proistekle iz saobraćajne nesreće koju je nedavno imao.

Osumnjičeni je navodno rekao policiji da su Anastasija i on imali seksualni odnos u njegovoj kući prije nego što ju je ostavio na mjestu gdje će je pokupiti njen partner.

Rubinska je sa svojim poljskim partnerom stigla na ostrvo Kos da radi u hotelu u oblasti Tigaki-Marmari tokom ljetne sezone.

Njen partner je u utorak prijavio nestanak. Policiji je rekao da ga je Anastasija kontaktirala u ponedjeljak uvečer da mu kaže da je pijana i da mu je nešto kasnije poslala tačnu lokaciju kako bi mogao da dođe po nju. Ali kada je stigao, nije našao nikoga, a njen mobilni telefon je bio isključen.

Sigurnosna kamera je snimila Anastasiju kako ulazi u restoran sa hranom za ponijeti nekoliko sati prije nego što je nestala, dok je posljednji put viđena u mini marketu gdje je izgledalo da je bila u alkoholiziranom stanju kad je srela grupu od četiri muškaraca iz Pakistana i Bangladeša i odvezla se sa jednim od njih – sada glavnim osumnjičenim – na njegovom motoru, piše Blic.

Intenzivna potraga policije, vatrogasaca, civilne zaštite, lokalnog spasilačkog tima i psa tragača nastavila je potragu za Rubinskom sve dok njeno tijelo nije pronađeno u nedjelju popodne.

Vjeruje se da je ona najvjerovatnije zadavljena.

Njena majka je takođe stigla iz Poljske sa privatnim detektivom da pomogne u potrazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije