Detalji iz policije: Slučaj nestanka Anastasije na popularnom grčkom ostrvu dobija obrise trilera

0
Radiosarajevo.ba
Detalji iz policije: Slučaj nestanka Anastasije na popularnom grčkom ostrvu dobija obrise trilera
Foto: Privatna arhiva / Nestala djevojka u Grčkoj

Slučaj nestanka Anastasije Rubinske (27), kojoj se trag izgubio u ponedjeljak uvečer 12. juna, na ostrvu Kos u Grčkoj, poslije susreta sa grupom od pet stranaca, razvija se u triler, prenose grčki mediji.

Policija intenzivno nastavlja istragu o ovom slučaju u svim pravcima, a očekuje se uzimanje DNK od cijele grupe stranaca.

Uhapšen mladić iz Bangladeša

U međuvremenu je saopšteno da je muškarac iz Bangladeša, za koga se navodi da je glavni osumnjičeni i optužen za otmicu, uhapšen zbog njenog nestanka. Kod njega je, kako prenosi Prototema pronađena karta za Italiju koju je vjerovatno kupio nakon nestanka djevojke, a nadležni vjeruju da je želio da pobjegne.

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Prema pisanju tamošnjih medija, Anastasija je imala slobodan dan u hotelu u kome je radila na Kosu i odlučila da izađe sama. U jednom trenutku je srela grupu od pet stranaca, koji su joj ponudili da je odvedu kod njih dok joj ne bude bolje. Kako se navodi, muškarac iz Bangladeša priznao je da je imao seks sa djevojkom kod kuće, a zatim ju je, kako je rekao policiji, ostavio na otvorenom u blizini svoje kuće i otišao.

Policija je otkrila i da je se na tijelu jednog od stranaca nalaze ogrebotine, zbog čega je odlučeno da se svi oni podvrgnu DNK testovima. Istovremeno, grupa policajaca otišla je u hotelsku sobu u kojoj je djevojka boravila da odatle uzmu uzorak genetskog materijala, piše Blic.rs.

Oglasila se majka djevojke

Anastasijina majka tvrdi da je 27-godišnjakinja bila žrtva kidnapovanja.

Nestala osoba u blizini Olova: Mještani nezadovoljni s reakcijom MUP-a

Nestala osoba u blizini Olova: Mještani nezadovoljni s reakcijom MUP-a

"Ne mogu da otkrijem detalje, ali tvrdim da je moja kćerka kidnapovana", rekla je ona za poljske medije.

Dečko prijavio nestanak

Anastasiji nestanak je prijavio njen dečko u utorak 13. juna, u podne.

Ovaj 28-godišnjak je rekao da ga je Anastasija kontaktirala telefonom nešto poslije 10.30 u ponedjeljak uvečer 12. juna. Kako mu je rekla, bila je pijana i vratila se u hotelsku sobu sa svojim prijateljem koji je pratio na motoru.

Međutim, nedugo kasnije djevojka je poslala momku tačnu lokaciju na kojoj se nalazi i rekla mu da dođe po nju. On je otišao na lice mjesta, ali nikoga nije zatekao, pa je nastavio da je zove na telefon koji je bio isključen. Potom je, zabrinut za sudbinu svoje djevojke, počeo je da traži lokaciju njenog mobilnog telefona preko aplikacije koju je imao na svom uređaju.

Το κορίτσι αυτό μένει και εργάζεται στην Κώ . Από τις 12/6 έχουν χαθεί τα ίχνη της. Ας βοηθήσουμε όλοι να βρεθεί...

Posted by Magdalena Sylwia Polak on Thursday, June 15, 2023

Nešto poslije 23.30 locirao je Anastasijin mobilni telefon 5,5 kilometara od lokacije koju mu je ona ranije poslala. Nastavio je da je zove, ali je njen telefon i dalje bio isključen. Pošto se nije vratila u njihovu sobu uvečer niti se sljedećeg jutra pojavila na poslu, pa je mladić iz Poljske prijavio njen nestanak policiji.

Policija istražuje mogućnost kriminalnih radnji, a izvori napominju da je područje gdje je djevojka nestala puno bunara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije