FBI nije reagirao: Masovni ubica prije pet mjeseci najavio pokolj u školi

Radiosarajevo.ba
FBI nije reagirao: Masovni ubica prije pet mjeseci najavio pokolj u školi
Bivši učenik koji je ubio 17 osoba identificiran je kao 19-godišnji Nikolas Cruz. On je u srijedu ušao u srednju školu Marjory Stoneman Douglas nedugo prije kraja predavanja i otvorio vatru na učenike i učitelje. Nakon pokolja je priveden.

FBI je još u septembru prošle godinu obaviješten o potencijalno opasnom ponašanju Nicolasa Cruza. Kako javlja CNN, jedan je korisnik YouTubea prije pet mjeseci još vidio Cruzovu poruku ispod jednog od videa gdje tvrdi da će počiniti masakr u školi.

FBI je primio dva izvještaja o opasnosti koja vreba od spomenute osobe. U oba slučaja nisu obavijestili lokalnu policiju.

"Dobili smo informaciju o toj poruci prošle godine. Nismo bili u mogućnosti identificirati tu osobu, jer ono što smo dobili nije sadržavalo nikakve druge podatke", kazao je Robert Lasky iz FBI-aja.

Pucnjava u srijedu bila je i drugi najsmrtonosniji napad na američke škole općenito, odmah iza masakra iz 2012. kad je napadač u osnovnoj školi Sandy Hook u Connecticutu ubio 20 prvašića, šest učitelja, svoju majku i sebe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije