Objavljeni uznemirujući snimci masakra u Floridi i fotografija napadača

Radiosarajevo.ba
Objavljeni uznemirujući snimci masakra u Floridi i fotografija napadača
Foto: EPA / Nakon masakra na Floridi

Prema izvještajima svjetskih medija u jednom od najgorijih pucnjava u SAD-u u posljednjih 25 godina ubijeno je 17 osoba djece i odraslih. Masakr se desio na Valentinovo u srednjoj školi na jugoistoku Floride

Osumnjičenik, identificiran kao Nikolaus Cruz (19), je bivši učenik koji je izbačen iz škole iz disciplinskih razloga. On se predao policiji nedugo poslije u mjestu blizu Coral Springsa, rekao je šerif okruga Browarda, Scott Israel.

Šerif je rekao da je u napadu korištena poluautomatska puška AR-15 koju je lako nabaviti u većem dijelu SAD-a. Kako je ispričao, tri osobe ubijene su pred školom, a 12 u samoj školi. Još dvije osobe umrle su naknadno, u bolnici.

Nikolaus Cruz, objavljivao je na društvenim mrežama "alarmantne" poruke, ističući kako je nužno prijaviti takve objave. Ubrzo se na društvenim mrežama pojavila i njegova fotografija.

napadac_cruz_instagram.jpg - undefined

Napadač je prije napada aktivirao požarni alarm kako bi na hodnike izmamio što veći broj učenika i tako svoj napad učinio krvavijim. Dobar dio učenika izašao je na hodnike, ionako je bio kraj nastave. Nikoga alarm previše nije uzbudio jer su baš jučer, nešto ranije, imali vježbu, prenosi WSVN 7 News.

Cruz je u školi bio poznat kao problematično dijete, rekli su svjedoci, a prenijele su lokalne mreže.

Matthew Walker, 17-godišnji učenik škole, za WFOR-TV je kazao da su on i kolege iz razreda "znali da je to on".

"Išao je od učionice do učionice i pucao. Sve što je objavljivao bilo je vezano za oružje. To je bolesno", dodao je Walker.

Još jedan učenik je, kako prenosi Daily Mail, kazao kako je Cruz imao mentalnih problema, dodavši kako su "odrasli to ignorirali". 

"On je doslovno imao Instagram pun slika životinja koje je ubio. Fizički je napao jednog mog prijatelja", rekao je mladić.

U međuvremenu se pojavila krajnje uznemirujuća snimka iz jedne od učionica u školi na kojoj se može čuti pucnjava, a u pozadini strašni krici, jecaji i psovke prestravljenih učenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije