Europska država je uvela četverodnevnu radnu sedmicu: Šta im se desilo s ekonomijom?

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mobi Dick zvani kit

Ako neko može da mi osvježi memoriju - a šta se to proizvodi na Islandu ? Kitovo ulje ili hrana za kitove ?

Ja1

Lako je njima kad nemaju strucnjaka Cavalica i SBiH sa rumenim na celu

GRUNF

E jest im fazon. Ajde da Vas vidim kako bi to bilo kao kod nas. Radi se od mraka do mraka po 12-14 sati, osim onih u državnim institucijama koji upravo rade tih 4 sata a neki ni toliko pa ekonomija nikako uzbrdo sve nizbrdo. To treba probat pa da Vas vidim. E zato su kod njih političari velika nepoznanica i nikog nije briga. Svi imaju vremena za svoje najmilije i porodicu, a kod nas borba kako s platom preživiti barem pola mjeseca. Ja stvarno neznam šta je sa ovim narodom i koja je donja granica izdržljivosti? Dokle više? Pa skoro nam je cijela država u depresiji a samo političarima dobro. Manjina ubi u pojam ogromnu većinu. E to nema na Islandu.

071

Jedan od razloga za dugo radno vrijeme u kapitalizmu je i da nemas vremena i snage da razmisljas o ekonomskom i politickom uredjenju u kom si donji. Za pocetak, ljudi bi poceli da se pitaju nakon cetiri dana zasto su im paraziti na vlasti, u strankama i u institucijama uopste potrebni. Peti dan bi se pitali zasto menadzer ima i do 50 (u SAD-u i do 300, a izvrsni direktor i preko 1000) puta vecu platu od njega. I sesti dan ode citav sistem u helac.

/ Najnovije