Erdogan: Uzalud se nadate da ćemo tražiti pomoć MMF-a, mi smo ta vrata zatvorili

Anadolija
Erdogan: Uzalud se nadate da ćemo tražiti pomoć MMF-a, mi smo ta vrata zatvorili

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan pohvalio je dobre rezultate njegove zemlje u borbi protiv pandemije koropnavirusa.

"Kada se završi borba protiv COVID-19, Turska će biti jedna od zemalja u svijetu koje su prebrodile pandemiju uz najmanju moguću štetu“, rekao je Erdogan.

Dotakavši se ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa, napomenuo je kako neki priželjkuju da se Turska zaduži kod Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

"Turska nema duga prema MMF-u, ali iz glavne opozicijske stranke govore 'Ići će MMF-u, nešto će tražiti'. Ne trljajte dlanove uzalud, mi smo ta vrata zatvorili", poručio je Erdogan.

Istakao je također, da je Turska mobilizirala sva moguća sredstva kako bi pružila pomoć građanima Libana nakon razorne eksplozije u Bejrutu, dodajući da su potpredsjednik Turske Fuat Oktay i ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu posjetili to područje i informisali se o potrebama tamošnjih ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije