Erdogan: Turska i njen narod više ne postupaju kako im drugi kažu

5
Anadolija
Erdogan: Turska i njen narod više ne postupaju kako im drugi kažu
Foto: Anadolija / Recep Tayyip Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas kako su čelnice "Minsk grupe" stale na stranu Armenije i kako je opskrbljuju oružjem.

Turski predsjednik i predsjednik vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Erdogan posjetio je Sirnak, grad na turskoj granici s Irakom i Sirijom u kojem se danas održava kongres regionalnog partijskog rukovodstva.

"Ova zemlja i narod više ne postupaju kako im drugi kažu, već postupaju u skladu s vlastitim ciljevima", kazao je Erdogan i dodao kako će otkrivene rezerve plina biti korištene za dobrobit cijelog naroda, a ne za punjenje kasa velikih svjetskih sila.

Komentirajući situaciju u Nagorno-Karabahu, Erdogan je kazao da Turska podržava Azerbejdžan u njegovoj borbi za oslobađanje teritorije koju Armenija okupira već skoro tri decenije.

On je naglasio da su SAD, Rusija i Francuska, kao čelnice Minsk grupe, stale na stranu Armenije i kako je opskrbljuju oružjem, bez obzira što je riječ o OSCE-ovoj grupi koja je formirana zarad rješavanja krize na jugu Kavkaza.

"Sinoć je ponovo dogovoreno humanitarno primirje, ali Armenija ga je ponovo prekršila i izvodi napade", kazao je Erdogan i dodao kako Zapad nijemo promatra te zločine.

Dodao je da Zapadu smeta to što se Turska glasno protivi armenskim napadima na Azerbejdžan.

"Uvijek ćemo dizati glas na nepravdu. Bit ćemo svugdje gdje ima zla kako bi pomogli potlačenim i obespravljenim", poručio je Erdogan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije