Erdogan: Turska brani pravdu i prava Jerusalema, Sarajeva i Krima

Radiosarajevo.ba
Erdogan: Turska brani pravdu i prava Jerusalema, Sarajeva i Krima

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan čestitao je Novu godinu narodu Turske i ostatku čovječanstva te poručio kako je u proteklom periodu Turska okončala eru pučeva i krize, navodi Anadolija.

„Uvođenjem i implementacijom predsjedničkog sistema upravljanja Turska je iza sebe ostavila ere krize i pučeva. Započeli smo novu eru efikasnog jačanja naše demokratije, ekonomije i državnih institucija“, poručio je Erdogan.

Turski predsjednik u novogodišnjoj poruci je naveo kako Turska stoji na strani mira, tolerancije i izgradnji stabilnosti i pravde u svijetu.

„U tom kontekstu Turska brani pravdu i prava Jerusalema, Damaska, Bagdada, Kaira, Tripolija, Sarajeva, Krima“, poručio je Erdogan.

Također, on je naveo da je Turska u godini na izmaku ostvarila velike uspjehe, a naveo je primjer otvaranja Aerodroma "Istanbul", koji se svrstava u najprestižnije objekte te vrste u svijetu, navodi Anadolija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije