Recep Tayyip Erdogan: Borimo se do kraja!

Radiosarajevo.ba
Recep Tayyip Erdogan: Borimo se do kraja!

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, nakon posljednjih terorističkih napada u Istanbulu i Diyarbakiru, kazao kako je terorisitčka organizacija ISIS, aktivna na teritoriji Turske i da napad na Sultanahmetu nije prvi koji je ta organizacija izvela na teritoriji te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je dodao kako se Turska bori protiv nekoliko terorističkih organizacija, prvenstveno protiv separatističke organizaije PKK, PYD-a, koja je ogranak PKK u Siriji, ali i ISIS-a koji se odvojio od Al-Qaide.

Turski predsjednik je podsjetio da je u terorisitčkom napadu na Sultanahmetu, poginulo deset njemačkih turista i da ih je nekoliko povrijeđeno, od toga najmanje dva strana državljana i izrazio saučešće porodicama poginulih.

"Ova naša borba  će odlučno biti nastavljena do samoga kraja. Želim da to svi znaju", kazao je Erdogan i dodao kako oštro osuđuje to što su pojedini akademici potpisali izjavu u kojoj se borba protiv terorizma Republike Turske na jugoistoku zemlje naziva "zločinom i masakrom".

"To su tirani, jer oni koji podržavaju tirane su tirani", rekao je Erdogan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije