Erdogan primio Yildirima i imenovao ga mandatorom za sastav nove vlade

Anadolija
Erdogan primio Yildirima i imenovao ga mandatorom za sastav nove vlade
AA / Yildrim i Erdogan
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan primio je novoizabranog predsjednika vladajuće turske Strane pravde i razvoja (AK Parti) Binalija Yildirima.

Prijem je upriličen u Predsjedničkoj palati u Ankari, a Erdogan je tom prilikom novoizabranog čelnika AK Partije i dosadašnjeg ministra transporta, pomorstva i komunikacija Turske Yildirima imenovao za mandatara za sastav 65. Vijeća ministara Republike Turske.

Predsjednik Erdogan je ranije primio i aktuelnog premijera Turske Ahmeta Davutoglua koji mu je tom prilikom podnio ostavku vlade na čijem čelu je bio.

U saopćenju ureda turskog predsjednika se navodi da je Erdogan prihvatio ostavku koju mu je podnio premijer Davutoglu i da ga je zadužio da njegova vlada i dalje obavlja svoje poslove do izbora novog kabineta.

Danas je u Ankari održan drugi vanredni kongres AK Partije na kojem je aktuelni turski ministar transporta, pomorstva i komunikacija Yildirim izabran za novog predsjednika stranke. On je tako postao treći predsjednik stranke koju su ranije sa te pozicije vodili Erdogan i Davutoglu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije