Erdogan pozvao na dogovor: Kako riješiti pitanje maloljetničkih brakova

Anadolija
Erdogan pozvao na dogovor: Kako riješiti pitanje maloljetničkih brakova
/ Anadolija
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan pozvao je večeras na sveobuhvatni dogovor u vezi s regulativom koja podrazumijeva rješavanje pitanja osoba koje stupaju u brak prije punoljetstva.

"Uzimajući u obzir kritike iz različitih dijelova društva, prijedloge građana, smatram da bi bilo veoma korisno to pitanje riješiti jednim širokim, sveobuhvatnim dogovorom".

Erdogan je podsjetio da je nacrt zakona koji se našao pred poslanicima u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske izazvao rasprave u javnosti.

Predsjednik Turske je pojasnio kako se dodavanjem jednog člana u nacrt zakona jasno razumije da je cijeli prijedlog usmjeren ka otklanjanju problema nastalih zbog stupanja u brak prije nego li osoba dođe u zakonom predviđenu životnu dob.

"Jasno je da je nacrt tog zakona u društvu izazvao razne rasprave, reakcije i kritike. Postoje i različiti prijedlozi, pa je zbog toga jasno i kako se taj zakon mora ponovo razmotriti. Uzimajući u obzir kritike iz različitih dijelova društva, prijedloge građana, smatram da bi bilo veoma korisno to pitanje riješiti jednim širokim, sveobuhvatnim dogovorom", rekao je Erdogan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije