Erdogan poziva na primirje Rusije i Ukrajine i podržava širenje NATO-a

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Fgf

Republika Turska kakva Turkiye.

King

Turski ili Turkiyski?

brat

cak je i srboljub promijenio pricu

Plavi

Republika Turska kakva Turkiye. ka Fgf A šta, niste čuli da je Turska službeno promjenila ime..? To ne znate, a komentirate politiku... toliko o vašem znanju.

Lingvist

Republika Turska kakva Turkiye. ka Fgf A šta, niste čuli da je Turska službeno promjenila ime..? To ne znate, a komentirate politiku... toliko o vašem znanju. ka Plavi<< Mogu oni promijenit ime sami sebi na svom jeziku, ali ne mogu drugima diktirat kako će ih tko zvat.

Plavi

...J A D N O... Zamislite, on poziva i Rusiju i Ukrajinu na primirje.. PA TKO KOGA NAPADA..? A vi ste toliko JADNI (baš kao i 90-tih) da to ne primjetite...J A D N O... I jos ga veličate kao svijetskog vođu. A NEMA HRABROSTI, bar indirektno reći tko je agresor.

@Plavi

Čuli smo, al ne može Turska mijenjati ime svoje na drugim jezicima, odnosno jezicima drugih naroda. Turska niti bilo koja druga zemlja. Drugo, čak i ako su promijenili međunarodno ime na engleskom, po tome bi naši novinari trebali pisati United Kingdom, USA ili Sweden...

Plavi

LINGVIST.. A molim te ko to DIKTIRA ovdje nekom kako da zove Tursku. Nego se ovdje ljudi čude zašto u textu PIŠE PRAVILNO ime države. Isto kao da se čude zašto se grad u Indiji više ne zove Bombaj.

@Plavi

Ne diktira, ali ne može niko istruisati da promijenimo naziv na svome jeziku. Na našem jeziku to nije pravilno ime. Ako već uvode taj princip, nek pišu sve zemlje po međunarodnim nazivima.

kad srede ukrajince

kako će te rusi naguzit ratni islamistički zločinče, smrdljivi turčine, jado !

Hercegavac u Bosni

Poziva na primirje,podrzava sirenje NATO,zbog kojeg navodno i jest dio problema,kupuje S400 od rusa,ukrajincima prodaje Bajraktar,investiraju u Srbiju,nas vole.Pa druze vanjska politika ko piljara. Helem neise.

Ekonomija

>>...J A D N O... Zamislite, on poziva i Rusiju i Ukrajinu na primirje.. PA TKO KOGA NAPADA..? A vi ste toliko JADNI (baš kao i 90-tih) da to ne primjetite...J A D N O... I jos ga veličate kao svijetskog vođu. A NEMA HRABROSTI, bar indirektno reći tko je agresor. ka Plavi<<140 milijardi dolara je razmjena roba godisnje izmedjy rusije i turske,s drugu strano s ukrajinom imaju manju razmhenu ali vrlo vrijdnu u masinama,motorima,vojnoj industriji.nije se lako odreci tih drzava.dolari su dolari.

/ Najnovije