! / Erdogan o epidemiološkim mjerama za ramazan u Turskoj

29. 03. 2021. u 20:24:00 AA

Shares: 10

Turska će nastaviti sa djelimičnim ograničenjima u cilju sprječavanja daljeg širenja koronavirusa, a zbog rastućeg broja slučajeva zaraze i smrtnih ishoda, izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

"Policijski čas od 21 sat do pet časova ujutru će biti nastavljen", kazao je Erdogan nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu koji je trajao više od tri sata.

Kao dio mjera, biće ograničen i rad restorana i kafića koji će moći da rade sa maksimum 50 odsto kapaciteta.

Gradovi koji se suočavaju sa veoma visokim rizikom od koronavirusa imaće policijski čas tokom vikenda, dodao je predsednik Turske.

Naglasio je da od ukupno 81 provincije u Turskoj, 58 ili 80 odsto populacije je klasifikovano kao veoma rizično za koronavirus.

Kategorizacija provincija koje su u niskom, srednjem, visokom ili veoma visokom riziku je zasnovana na stopi infekcije i vakcinaciji protiv koronavirusa, a koja je u Turskoj počela 14. januara.

"Tokom mjeseca ramazana, okupljanja za sahur i iftar, koja se održavaju prije i poslije posta, zabranjena su u zemlji", kazao je predsednik Turske.

Pored toga, naveo je Erdogan, zaključavanja tokom vikenda biće uspostavljena širom Turske tokom muslimanskog svetog mjeseca.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)