Erdogan: Naša obaveza je obrisati suzu svakog djeteta koje plače na Balkanu

Anadolija
Erdogan: Naša obaveza je obrisati suzu svakog djeteta koje plače na Balkanu
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u turskom gradu Konyi kako oni koji su uznemireni zbog preporoda i velikog uspona Turske, pokušavaju da s terorističkim organizacijama prepriječe put njegovoj zemlji.

"Oni koji su uznemireni zbog preporoda i velikog uspona Turske, pružajući ruku terorističkim organizacijama pokušavaju nam prepriječiti put i staviti nas u usku košulju koju oni kroje", rekao je Erdogan, te nastavio:

"One koji Tursku pitaju: 'Šta tražite u Iraku, Siriji, Somaliji, Africi, Balkanu, Kavkazu?', treba upitati: 'A šta vi tu radite?' Jer oni tu nemaju nikakve probleme, niti ih nešto zbog tih regija boli. Ali, nas boli. Jer, mi sa cijelim ovim podnebljem imamo vrlo snažne historijske i ljudske veze. Naša je dužnost da obrišemo suzu i pomilujemo svako dijete koje zaplače u ovim regijama", poručio je turski predsjednik Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA).

Rekao je i kako je Turska svjesna svoje snage, mogućnosti i sposobnosti.

"Pojedini su bijesni zbog činjenice da je turski narod ponovo svjestan svoje stvarne moći i svojih granica. Turska je zemlja koja je svjesna svoje snage, mogućnosti i sposobnosti. Turski narod, zajedno sa stotinama miliona svoje braće, odlučan je zauzeti mjesto koje zaslužuje u novoformiranom svijetu", poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije