Erdogan: "Ekonomija Turske će napraviti historijski skok"

Anadolija
Erdogan: "Ekonomija Turske će napraviti historijski skok"
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Istanbulu kako će njegova zemlja u 2017. godini ostvariti historijski skok.

Erdogan se obratio na skupu Udruženja nezavisnih industrijalaca i biznismena Turske (MUSIAD), koji je održan u Kongresnom centru Halic u Istanbulu, a tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja.

Govoreći o borbi protiv terorizma, Erdogan je istaknuo kako se u pregovorima sa SAD-om i Rusijom došlo do određene tačke, koja za Tursku trenutno znači posmatranje.

“Mi trenutno posmatramo”, kazao je Erdogan.

Dodao je kako je SAD ranije poručila da može sa YPG-om riješiti stanje u Rakki, što je, kako je rekao, Turska SAD-u i prepustila.

“Mi smo na sve to ukazivali u više navrata i za tim više nema potrebe. Mi smo im rekli: ‘Ako vi želite riješiti problem onda vi to i riješite’. Ali, u slučaju da dođe do bilo kakve provokacije sa sjevera Sirije prema našoj zemlji, mi, nakon toga, ni sa bilo kime o tome više nećemo pregovarati. Sami ćemo donijeti naše odluke i napraviti korake, baš kao što smo to uradili u Jarabulusu, Rai i Babu”, poručio je Erdogan.

Osvrnuvši se na ekonomsku situaciju u Turskoj,  turski predsjednik je rekao kako će ova godina biti uspješna za njegovu zemlju.

“Prema mojim trenutnim pretpostavkama, u 2017. godini, u ekonomiji ćemo doživjeti historijski skok”, poručio je Erdogan.

Tom prilikom pozvao je sve turske poduzetnike da, kako je naglasio, budu hrabri, što više ulažu, proizvode, jačaju izvoz i doprinose smanjenu nezaposlenosti. To će, prema njegovim riječima, biti korisno i za njih, ali i za državu Tursku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije