Erdogan dočekao Nishanija uz najviše državne počasti

Anadolija
Erdogan dočekao Nishanija uz najviše državne počasti
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan uz najviše državne počasti dočekao je albanskog kolegu Bujara Nishanija, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Turskoj.

U čast dolaska predsjednika Nishanija na trgu ispred predsjedničke palače u Ankari upriličena je ceremonija svečanog dočeka uz najviše vojne počasti, a na trgu ga je dočekala turska delegacija s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom na čelu.

Nakon svečanog dočeka, uslijedio je sastanak dvojice lidera.

Nishani se ranije sastao s turskim premijerom Binalijem Yildirimom i predsjednikom Velike narodne skupštine Turske (TBMM) Ismailom Kahramanom.

Yildirim je tokom sastanka izjavio kako će nastaviti raditi na razvijanju saradnje na polju ekonomije, trgovine, poljoprivrede, turizma i komunikacija.

Turski premijer je istakao i važnost saradnje kada je riječ o borbi protiv terorizma te podsjetio kako njegova zemlja istovremeno vodi borbu protiv terorističkih organizacija PKK, ISIS i FETO, piše Anadolija.

On je predsjedniku Albanije govorio o završenim turskim megaprojektima među kojima se ističu Evroazijski tunel, otvoren u utorak, mostu Osmangazi, ali i projektu koji traje, trećem istanbulskom aerodromu, koji će biti najveći aerodrom u svijetu.

Nishani je podsjetio da se Albanija nakon državnog udara, koji su vojna lica odana terorističkoj organizaciji FETO pokušala izvesti 15. jula, solidarisala s Turskom, piše Anadolija.

Osim toga, albanski predsjednik je dodao kako albanska strana ima političku volju da odnose s Turskom unaprijedi na svakom polju, uključujući i borbu protiv terorizma i da će nastaviti zajedničke napore u tom pogledu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije