Epski kraj serijala Planet Earth II: Poruka koju CIJELI svijet mora čuti!

Radiosarajevo.ba
Epski kraj serijala Planet Earth II: Poruka koju CIJELI svijet mora čuti!
Planet Earth II je sinoć okončao svoje emitiranje. Serijal BBC-a je gledalo 12 miliona gledalaca svake sedmice, približavajući se gledanosti The X Factora i I'm A Celebrity... Get Me Out of Here, i bio je vrhunac televizijskog programa u 2016.

Na kraju posljednje epizode serijala od šest dijelova pojavila se dirljiva poruka naratora serije, i pradjeda kojeg bi svi poželjeli imati, Sir Davida Attenborougha. Devedesetogodišnji komentator je iskoristio zaključak serijala kako bi pozvao čovječanstvo da doprinese stvaranju boljeg svijeta za svako živo biće, šaljući poruku sa vrha The Shard tornja u Londonu.

„Trenutno, polovina nas živi u urbanom okruženju“, rekao je Attenborrough, te dodao:

„Moj dom, takođe, je tu u Londonu. Posmatrajući ovu predivnu metropolu, upečatljiva je genijalnost sa kojom nastavljamo preoblikovati svoju planetu. U isto vrijeme je i otrežnjujuća. Podsjeća me koliko nam je ustvari lako izgubiti kontakt sa prirodnim okruženjem.“

„A ipak,budućnost i čovječanstva i prirodnog okruženja ovisi o tom kontaktu. I sigurno je naša odgovornost da učinimo sve što nam je u moći kako bismo obezbjedili dom, ne samo za sebe, već za sva živa bića na Zemlji.“

Za vikend je producent serijala, Mike Gunton, rekao da bi želio napraviti još jedan serijal, ali će biti potrebno barem 10 godina da bi se to ostvarilo. Sa 90 godina života, samo vrijeme će pokazati da li BBC misli da je David Attenborough dorastao izazovu za sljedeći serijal, piše The Ladbible.

Ali jedno je sigurno, bićemo na gubitku ukoliko nije!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije