Englez ubio ženu 1982., tijelo bacio u septičku jamu i prijavio njezin nestanak

0
Radiosarajevo.ba
Englez ubio ženu 1982., tijelo bacio u septičku jamu i prijavio njezin nestanak
EPA / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Penzionisani uzgajivač svinja iz Engleske David Venables izvukao se s ubistvom supruge nakon što je njezino tijelo bacio u septičku jamu, rečeno je na suđenju 89-godišnjem farmeru.

Venablesova supruga Brenda nestala je 1982., a njezini posmrtni ostaci pronađeni su 2019. u septičkoj jami u njihovom zajedničkom domu u Kempseyju u Worcestershireu, piše BBC.

Na početku suđenja je tužitelj Michael Burrows QC rekao da je Venables imao aferu s bivšom njegovateljicom svoje majke i da je zato prije 40 godina ubio svoju suprugu. Tijelo žene bacio je u septičku jamu na području farme Quaking House u blizini Bestmans Lanea, gdje su supružnici živjeli od 1961.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

"Želio je suprugu maknuti s puta i nastaviti dugogodišnju vezu s drugom ženom. Znao je da se septička jama nalazi na udaljenom mjestu i da je to savršeno mjesto za sakriti tijelo. I tako je bilo 40 godina", rekao je tužitelj.

Tužitelj je rekao da je afera Venablesa i njegovateljice Lorraine Styles počela 1967. i da je godinama trajala. Venables je policiji prijavio nestanak žene 4. maja 1982. i rekao policajcima da njegova supruga, koja je bila depresivna, nije bila u kući kada se probudio tog jutra, naveo je tužitelj.

"Policija nije pronašla nikakav trag koji bi vodio do farmerove supruge. Neki ljudi su mislili da je počinila samoubistvo", rekao je pred porotom tužitelj Burrows. 2019.

Venables je farmu prodao svom nećaku, a u junu iste godine su izvođači radova, koji su čistili septičku, pronašli ljudske kosti.

Pronašli su lobanju za koju je DNA testiranjem utvrđeno da pripada Brendi Venables. Tužitelj je rekao da je malo vjerojatno da se žena ubila skokom u septičku jamu.

Suđenje bivšem farmeru se nastavlja, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije