Zavirite u raskošni dvorac u Engleskoj koji se prodaje po vrtoglavoj cijeni

1
Radiosarajevo.ba
Zavirite u raskošni dvorac u Engleskoj koji se prodaje po vrtoglavoj cijeni
Foto: You Tube / Imanje sagrađeno početkom 19. stoljeća

Vlastelinska kuća poznata pod imenom Dvorac u Norfolku u Engleskoj trenutno je na tržište s cijenom od čak milion i 693 hiljade KM, a već nekoliko godina je prodaje agencija Sowerbys.

Raskošno imanje, koje je sagrađeno početkom 19. stoljeća i izgleda poput dvorca, nalazi se u gradu Holtu, udaljenom 6,5 kilometara od obale. Kuća je u prodaji od 2018. godine, a nadimak dvorac dobila je zbog kraljevskog izgleda.

Naime, na kući se nalaze lažne kupole, stup sa zastavama i kameni zidovi, a može se pohvaliti i prostranim vrtovima.

Opisana je kao dom smješten u blizini grada, ali u izuzetno mirnom i privatnom okruženju. Što se tiče unutrašnjosti, može se pohvaliti velikom modernom kuhinjom koja je opremljena namještajem s bijelim i minimalističkim značajkama.

Sobe imaju visoke stropove te velike originalne prozore na oba kraja kako bi prostor dobio lagan i prozračan osjećaj. Prozori imaju roletne koje su u potpunosti funkcionalne, trpezarijski stol koji je savršen za porodične obroke. Tu je i prostrani dnevni boravak.

Stubište vodi do ostatka kuće, a hodnik na spratu je zakrivljen. Tu se nalazi i toalet, tuš kabina, kao i tri dvokrevetne i glavna spavaća soba, zajedno s kupatilom.

Ispred imanja je dvorište s prostorom za parkiranje, piše Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije