Supruga Michaela Schumachera prisiljena prodati luksuzno imanje u Švicarskoj

0
Radiosarajevo.ba
Supruga Michaela Schumachera prisiljena prodati luksuzno imanje u Švicarskoj
Foto: EPA-EFE / Legendarni vozač F1, Michael Schumacher

Vijesti o zdravstvenom stanju legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, nakon što je stradao na skijalištu Meribel u Francuskoj u decembru 2013. godine, dolaze vrlo rijetko, ali je poznato kako porodica  na njegovo liječenje troši ogroman novac.

Saznaje se kako je Schumijeva supruga Corinna Schumacher zbog visokih troškova liječenja prisiljena prodati luksuzno imanje za iznos od oko šest miliona eura.

Naime, od prije je poznato kako sedmično liječenje Michaela Schumachera, o kojemu brine oko 15 ljekara, košta oko 140 hiljada eura. U početku su troškovi bili puno veći (navodno oko 16 miliona eura godišnje na ljekarski tim tim), a računica govori da porodica godišnje troši na liječenje oko sedam miliona eura. Pitanje je kolike još zalihe u milionima eura imaju ako je Corinna prisiljena prodati omiljeno imanje koje su Michael i ona zajedno gradili, piše tportal.hr.

'Svi možete biti sigurni da je u dobrim rukama te kako radimo sve što je u našoj moći da bismo mu pomogli. Molim vas za razumijevanje; postupamo po njegovim željama te osjetljive teme, poput njegova zdravlja, držimo u privatnosti. Zahvaljujemo vam na prijateljstvu i želimo puno sreće i zdravlja u 2019. godini', napisala je u saopćenju Corinna početkom 2019. godine.

Dodajmo kako je od prije je poznato da je Corinna Schumacher već ranije – u početku liječenja njenog ,muža - prodala privatni avion, koji su posjedovali, te nekoliko nekretnina. No, obzirom na enormno visoke troškove liječenja njenog supruga sada je odlučila prodati luksuzno imanje 'Sur le Moulin' u Švicarskoj, smješteno nedaleko Ženevskog jezera.

Od prije je poznato kako je riječ o imanju koje ima jezero i na kojem je porodica ima farmu konje koje Corinna obožava jahati u slobodno vrijeme.

Taj posjed su Michael i Corinna kupili kada je vozač bio na vrhuncu karijere i zajedno su ga odlučili renovirati, a i dodatno su ga proširili.

Na tom su imanju planirali zajedno uživati u mirovini, ali sve je pokvarila nesreća na skijanju 2013. godine…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije