Engleska: Policija na Instagramu otkrila uznemirujuće grupe s maloljetnicama

0
Radiosarajevo.ba
Engleska: Policija na Instagramu otkrila uznemirujuće grupe s maloljetnicama
Foto: EU Periskop / Vršnjačko nasilje

Dvanaest djevojčica u dobi između 12 i 16 godina, diljem južne Engleske bile su uključene u grupu na Instagramu čiji se naziv referirao na samoubistvo.

Policija je na društvenim mrežama otkrila niz grupa koje su uključivale maloljetne djevojčice, a koje su ih nagnale na ''ozbiljno samoranjavanje'' pa i pokušaje samoubistva, piše BBC.

Dvanaest djevojčica u dobi između 12 i 16 godina, diljem južne Engleske bile su uključene u grupu na Instagramu čiji se naziv referirao na samoubistvo. Iz Instagrama su poručili kako u grupi nisu pronašli sadržaj vezan uz samoubistvo i samoozljeđivanje.

Vršnjačko nasilje - undefined

Foto: EU Periskop: Vršnjačko nasilje

U policijskom izvještaju stoji da je vršnjački uticaj potaknuo porast samoubilačkih misli kod djece koja su uključena u ovakve grupe do te mjere da ih je to dovodilo do ozbiljne suicidalne krize ili do samoozljeđivanja.

Grupa je otkrivena nakon što su tri djevojčice nestale i kasnije pronađene u Londonu u lošem stanju. Djevojčice su odvezene u bolnicu na hitno liječenje. Jedna od djevojčica ispričala je da je upoznala drugu djevojčicu iz grupe na internetu te da su raspravljale o samoubistvu.

Sedam od 12 djevojčica samoozljeđivale su se prije nego što je policija razotkrila spomenutu grupu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije