Emrah Zorić poginuo u ratu u Ukrajini, niko ne zna kako je tamo završio

9
Radiosarajevo.ba
Emrah Zorić poginuo u ratu u Ukrajini, niko ne zna kako je tamo završio
Foto: Društvene mreže / Emrah Zorić

Vijest da je Emrah Zorić (28) iz Novog Pazara nastradao u ratu u Ukrajini, obišla je danas sve srbijanske medije. Lokalni mediji iz njegovog rodnog mjesta su pisali da je tamo otišao dobrovoljno, kako bi pomagao ranjenicima i civilima. Za sada ne postoje informacije o tome kako je mladić tačno nastradao.

Prema nezvaničnim informacijama, Zorić je radio u Njemačkoj, a nakon odlaska se tri mjeseca nije javljao porodici.

"Ovdje je bio u profesionalnoj službi Vojske Srbije. Poslije vojske je otišao da radi u Njemačku, tamo je upoznao neku Ukrajinku i otišao u Ukrajinu", kazao je izvor srbijanskim medijima, koji je zahtijevao anonimnost.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Preko informacije u grupi saznali da je poginuo

U ukrajinskoj grupi na Facebooku "Traganje za ljudima tokom rata" objavljena je informacija da se traži porodica Emraha Zorića iz Srbije koji je služio u oružanim snagama.

Sjećanje na igmanske heroje Čedomira Domuza i Smaju Somu: Poginuli u akciji oslobađanja Trnova

Sjećanje na igmanske heroje Čedomira Domuza i Smaju Somu: Poginuli u akciji oslobađanja Trnova

"Kažu da je poginuo, možda neko ima neke informacije", pisalo je u objavi.

Srbijanski mediji su nezvanično saznali da je "nesebično pružao pomoć ranjenicima i civilima tokom sukoba u toj zemlji zahvaćenoj ratom".

"Porodica i prijatelji su u šoku, jer niko ne zna kako je ovaj hrabri Novopazarac završio u Ukrajini", pisali su lokalni mediji.

Radio kao obezbjeđenje, kasnije se priključio Vojsci Srbije

Okolnosti Emrahovog puta u Ukrajinu još nisu potpuno razjašnjene. Ipak, poznato je da je kao mlađi punoljetnik radio kao obezbjeđenje, a da se kasnije priključio Vojsci Srbije.

Ukrajina / Ilustracija
Foto: Twitter : Ukrajina / Ilustracija

"Njegova hrabrost i želja da pomogne drugima bili su duboko ukorijenjeni u njegovom karakteru. Cijelo svoje djetinjstvo je proveo je u novopazarskom naselju Hadžet, gdje je stekao ljubav i poštovanje svojih sugrađana", prenose srbijanski mediji.

Apel da se posmrtni ostaci prenesu u Srbiju

Preko portala Sandžak upućen je i apel na sve političke faktore da pruže pomoć porodici i osiguraju prenos posmrtnih ostataka Emraha Zorića.

"Kako bi njegovi posmrtni ostaci mogli biti dostojanstveno ukopani u njegovom rodnom Novom Pazaru", piše u apelu.

Poginuo poznati ekstremni sportista nakon pada sa 68. sprata zgrade u Hong Kongu

Poginuo poznati ekstremni sportista nakon pada sa 68. sprata zgrade u Hong Kongu

Kasnije je objavljeno da im se javio Besim Ibrić, vlasnik pogrebne firme sa sjedištem u Njemačkoj, koji je ponudio pomoć u vezi sa transportom tragično poginulog Novopazarca, piše Blic.

Ibrić je također apelovao na ljude koji imaju bilo kakve kontakte u Ukrajini da mu se jave kako bi zajedno pronašli način da olakšaju transport tragično preminulog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije