Emotivni prizori: Djed (80) s malim koferom došao da se prijavi u vojsku Ukrajine

1
Radiosarajevo.ba
Emotivni prizori: Djed (80) s malim koferom došao da se prijavi u vojsku Ukrajine
Foto: Katya Yushchenko / Djed u Ukrajini

Ukrajinac (80) se danas pojavio na regrutaciji sa malim koferom u kojem su bile pantalone, četkica za zube i nekoliko sendviča za ručak. 

Nije jasno gdje je fotografija snimljena, ali je u petak postala viralna širom svijeta dok je Rusija napredovala u napadu na Ukrajinu. Navodno je autor fotografije Katya Yushchenko.

Penzioner, koji još nije identifikovan, sa sobom je nosio mali kofer dok se pojavio u svojoj lokalnoj kasarni. Želio je da se prijavi da se pridruži naporima svojih sugrađana i navodno je rekao da učestvuje u borbi za budućnost svojih unuka, piše Daily Record.

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Jučer je ministar odbrane ukrajinske vlade Oleksij Reznikov pozvao svakog građanina koji je u mogućnosti da uzme oružje i zaštiti zemlju.

Ovaj 80-godišnjak je bio među nekoliko muškaraca i žena koji su se prijavili da pomognu ukrajinskim oružanim snagama, navodi Daily Star.

Rođen 1942. godine, svjedočio je Drugom svjetskom ratu i borbi s nacistima, Hladnom ratu, raspadu Sovjetskog Saveza, a sada doživljava invaziju Rusije na njegovu zemlju.

Ranije ove sedmice 59-godišnja baka pridružila se nastojanju da pomogne svojoj zemlji. Rumija, rodom sa poluostrva Krim, koja je svoju regiju anektirala Rusiji 2014. godine, prijavila se kao dio ukrajinskih građanskih snaga i u četvrtak je prikazana kako drži lažni pištolj u sklopu obuke.

Proteklih sati ruske trupe stigle su do sjevernih dijelova Kijeva, a na društvenim mrežama postavljeni su video snimci koji prikazuju oklopna vozila u gradu.

Glavni grad je jutros, 25. februara, bio izložen neprekidnim zračnim napadima, koji su raznijeli prozore na nekim stambenim blokovima i ostavili kratere na gradskim ulicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije