Emir Države Katar će prisustvovati inauguraciji kralja Charlesa III

2
Agencije
Emir Države Katar će prisustvovati inauguraciji kralja Charlesa III
Foto: Ins.ba / Tamim bin Hamad Al Thani

Emir Države Katar, šeik Tamim bin Hamad Al Thani, u pratnji delegacije, otputovao je u četvrtak u britansku prijestolnicu London, gdje će u subotu, 6. maja, prisustvovati ceremoniji krunidbe Charlesa III, kralja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, javlja katarska državna agencija QNA.

Tokom posjete Al Thani će imati službene razgovore s britanskim premijerom Rishijem Sunakom o strateškim odnosima dviju prijateljskih zemalja i načinima njihovog razvoja na svim poljima.

Ceremonija krunidbe kralja Charlesa III u subotu, kako prenose svejtski mediji, bit će najveličanstvenija svečanost ikad viđena u Velikoj Britaniji i pružit će ekonomski poticaj naciji, rekli su organizatori i Buckinghamska palata.

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Charles će, zajedno sa svojom suprugom Camillom, biti okrunjen u londonskoj Westminsterskoj opatiji u historijskom događaju čije porijeklo seže gotovo 1.000 godina unazad, a u kojem će učestvovati hiljade vojnog osoblja u kilometarskoj povorci kroz središte Londona.

Ceremoniji će se uz brojne državnike pridružiti brojne ličnosti iz svijeta muzike i filma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije