Eksplozija pandemije u SAD: Svake 33 sekunde neko umre

0
Radiosarajevo.ba
Eksplozija pandemije u SAD: Svake 33 sekunde neko umre
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Sjedinjene Države su u ponedjeljak prešle granicu od 18 miliona prijavljenih slučajeva koronavirusa, s više od 319.000 umrlih od početka pandemije, pokazuju podaci Univerziteta Johns Hopkins.

SAD, najteže stradao u svijetu gledano po apsolutnim vrijednostima, bori se s eksplozijom epidemije. U ponedjeljak navečer imao je tačno 18.006.061 slučaj. Nova granica je probijena u vrijeme kada je u zemlji počela kampanja cijepljenja, nakon žurnog odobrenja Pfizer/BioNTechova i Modernina cjepiva, prenose agencije. 

Prošle sedmice u SAD-u je od COVID-19 umrlo više od 18.000 ljudi, što znači da je svake 33 sekunde neko umro od te bolesti.

Kako bi dao primjer i umirio sumnjičavce, novoizabrani predsjednik Joe Biden (78) primio je u ponedjeljak pred televizijskim kamerama prvu dozu cjepiva protiv COVID-19. U petak se cijepio i potpredsjednik na odlasku Mike Pence, također javno te više visokih dužnosnika američkog Kongresa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije