! / Egg Boy donirao 100.000 australskih dolara žrtvama pokolja u Christchurchu

30. 05. 2019. u 08:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Australski tinejdžer koji je u martu jajem gađao ekstremno desno orijentiranog australskog senatora izvijestio je da je donirao gotovo 100.000 australskih dolara žrtvama terorističkog napada na džamiju u Christchurchu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Will Connolly (@willconnolly__) on

Will Connolly, kojemu su mediji dali nadimak Egg Boy, u martu je u Melbourneu gađao senatora Frasera Anninga pošto je političar za teroristički napad u Christchurchu u kojemu je ubijena 51 osoba, okrivio muslimansku imigraciju.

Anning je mladiću uzvratio s dva udarca šakom u glavu.


Sedamnaestogodišnji Connolly u utorak je rekao da je sav novac koji je prikupljen putem servisa GoFundMe donirao porodicama žrtvama terorističkog napada.

Svojom gestom osvojio je simpatije ljudi iz cijelog svijeta koji su odmah počeli prikupljati sredstva za plaćanje njegovih sudskih troškova. Iako ga je policija uhapsila, ali optužnica protiv njega nije podignuta.

Na Instagramu je napisao kako se nada da će novci donijeti bar neko olakšanje porodicama i žrtvama terorističkog napada.

Pojasnio je da nije morao plaćati bilo kakve sudske troškove jer je 'prošao' samo sa službenim ukorom policije.

Žrtve terorističkog napada u Christchurchu imale su od tri do 77 godina.

Počinitelj napada je australski terorista Brenton Tarrant (28) kojeg je novozelandski sud optužio za ubistva.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA