Dvojica optuženih za pokolj u Moskvi priznala krivicu: Slijedi im doživotni zatvor

9
Radiosarajevo.ba
Dvojica optuženih za pokolj u Moskvi priznala krivicu: Slijedi im doživotni zatvor
Foto: Screenshot / X.com / Jedan od ptuženih za pokolj u Moskvi

Prvooptuženi u slučaju terorističkog napada na moskovsku koncertnu dvoranu Crocus Dalerjon Mirzojev u potpunosti je priznao krivicu, javlja RIA. I drugi optuženi je također priznao krivicu.

Kako javlja RIA, tužiteljstvo traži hapšenje trećeg optuženika u slučaju terorističkog napada. Četvrti optuženi je Muhamedsobir Fajzov.

Na sudu je otkriveno da je prvi osumnjičeni za teroristički napad, Mirzojev Dalerdžon Barotovič, 32-godišnji državljanin Tadžikistana, otac četvero djece. Istražitelji su saznali da je Mirzojev imao privremenu registraciju u Novosibirsku, ali joj je istekao rok, piše Direknto.rs.

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Podsjetimo, prva dvojica osumnjičenih za napad na dvoranu u predgrađu Moskve, u kojoj je poginulo 137 ljudi, izvedena su ove nedjelje pred sud u Moskvi koji treba da odluči o njihovom pritvoru.

Kako su prenijele ruske novinske agencije, ta dvojica osumnjičenih optuženi su za "terorizam" i prijeti im doživotni zatvor.

Ruske vlasti su ranije saopštile da je uhapšeno 11 osoba, među kojima su četiri napadača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije