Beskrajno "oproštajno" rukovanje Trumpovih i Macronovih postalo tema na CNN-u

Radiosarajevo.ba
Beskrajno "oproštajno" rukovanje Trumpovih i Macronovih postalo tema na CNN-u
EPA / Oproštajno rukovanje Trumpovih i Macronovih na Dan Bastilje u Parizu
Skoro pola minute trajalo je oproštajno rukovanje predsjednika SAD i Francuske u kojem su sudjelovale i njihove supruge.

Donald Trump koji je poznat po svojim čudnim rukovanjima, svojim je oproštajem od francuskih domaćina postao tema o kojoj su govorili analitičari na CNN-u. 

Na kraju svoje 30-satne posjete Parizu, nakon što je prisustvovao svečanoj paradi povodom francuskog nacionalnog praznika Dana Bastilje, Trump je zgrabio ruku Emmanuela Macrona i nije je puštao pubnih 25 sekundi.

Za to vrijeme uspio je u oba obraza poljubiti i prvu damu Francuske, te uhvatiti i nju za ruku, ne puštajući ruku svog domaćina. 

Na kraju su se i prve dame - Melania i Brigitte takođe uhvatile za ruke, tačnije, gospođa Macron je uhvatila gospođu Trump za ruku, povukla je sebi i nije je puštala prilično dugo.  

Sve je izgledalo kao dobro izrežiran skeč. 

Kako je sve izgledalo, pogledajte na ovom videu:

Podsjetimo da je i jučerašnje rukovanje Trumpa i prve dame Francuske izazvalo lavinu reakcija na internetu, nakon čega su uslijedile i kritike za seksizam, s ozbirom da je Trump tom prilikom gospođi Macron rekao da je "u izvrsnoj formi".

Nakon "muškog dokazivanja" sa Emmanuelom Macronom prije nekoliko mjeseci, gdje su se držali za ruku čvrsto i dugo, te odbijanja rukovanja sa Angelom Merkel i čudnog pozdrava sa japanskim premijerom Shinzom Abeom od 19 sekundi, Trumpova rukovanja ponovo su postala spoljnopolitička tema.   

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije