Nevjerovatna kombinacija koja je na južnoafričkom lotu obradovala 20 ljudi

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna kombinacija koja je na južnoafričkom lotu obradovala 20 ljudi
Foto: CNN / Dobitak/Ilustracija

Južnoafrički "PowerBall", nacionalni loto, u utorak je izvukao brojeve pet, šest, sedam, osam, devet i dopunski deset. Organizatori su potvrdili da ljudi često biraju takve uzastopne nizove brojeva.

Ali neki su ipak pokrenuli pitanje namještaljke s obzirom da je pogodak ostvarilo čak dvadeset igrača, piše BBC, a prenosi dnevnik.hr.

Iznimno je rijetko da više igrača podijeli dobitak. S obzirom na to da čak dvadeset dobitnika, svaki je podijelio tek oko 400.000 dolara. Niži dobitak od prvih pet brojeva uz osvojenih 80-ak dolara pogodilo je čak 6.283 igrača.

Mogućnost osvajanja lota u JAR-u je 1:42.375.200. Mogućnost da će se ova kombinacija izvući na lotu ista je kao i bilo koja druga, ali igrači češće biraju baš nju.

"Čestitke večerašnjim dobitnicima, njima dvadeset. Ovi su brojevi možda neočekivani, no puno igrača bira brojeve u nizu", potvrdio je direktor lutrije Ithuba preko Twittera.

Iz policije su potvrdili kako istražuju događaj te kako će dati detaljno izvješće nakon provedene istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije