Durbin nije dao izjavu niti jednom mediju

0
Radiosarajevo.ba
Durbin nije dao izjavu niti jednom mediju
Foto: suntimes.com / Dick Durbin

*Ažurirano 28. februara 2021. godine: Nakon što je objavljena izjava Dicka Durbina o destabilizaciji Crne Gore, oglasili su se iz kabineta američkog senatora, te naveli kako su brojni mediji prenijeli vijest koja nije istinita.

Portal Radiosarajevo.ba je preuzeo vijesti s portala antenam.net, te se ovom prilikom izvinjavamo čitateljima i objavljujemo demant na istu.

Crnogorski mediji prenijeli su nepostojeću izjavu američkog senatora iz redova Demokrata Dicka Durbina, u kojoj se između ostalog tvrdi da Washington zna sve o destabilizaciji Crne Gore, te da Beogradu i Moskvi to neće poći za rukom.

"Američki senator Dick Durbin, nije dao nikakav intervju ili izjavu za crnogorske medije", saopćeno je Pobjedi iz kabineta senatora Durbina, čiju su navodnu izjavu Skala radija prenijeli mediji u Crnoj Gori i regionu.

U tekstu Skala radija, navedeno je da Durbin tvrdi da Washington sve zna o destabilizaciji Crne Gore, "a na taj način NATO i EU", koju čine Srbija i Rusija i odlučno poručuje da Beogradu i Moskvi to neće poći za rukom.

Durbin najavljuje mogućnost da potpredsjednica Kamala Harris ili neko iz State Departmenta posjeti Crnu Goru i prenese tu poruku aktuelnoj vlasti u Podgorici, ali i Srbiji, Rusiji i Kini.

U pomenutom tekstu se navodi i da Durbin tvrdi da SAD “znaju za ulogu SPC, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori”

"Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije, sve u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO I EU. Svjesni smo potpuno da zvanični Beograd pokušava izazvati u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu 90-ih godina prošlog vijeka. Ta im namjera neće poći za rukom"- rezolutan je jedan od najuticajnijih američkih senatora!", piše u tekstu Skala radija, koji su između ostalog prenijeli i CdM, Antena M, portal Standard, Novosti.rs…

Iz kabineta senatora Durbina tvrde da im nije poznato da je Durbin davao komentare crnogorskoj štampi.

"Upoznati smo sa tim da je postojao članak koji je objavio njegove komentare, ali izvještavanje nije tačno", rekla je Pobjedi Durbinova portparolka Emili Hempsten.

Upitana da pojasni da li to znači da Durbin nije dao izjavu ni Skala radiju, iz kabineta senatora kažu da “senator Durbin nije dao nikakvu izjavu crnogorskom mediju „Skala radio“ ili bilo kojim drugim medijima u zemlji”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije