Dubai: Restorani počeli da nude popuste onima koji su se vakcinisali protiv korone

0
Radiosarajevo.ba
Dubai: Restorani počeli da nude popuste onima koji su se vakcinisali protiv korone

Uprkos naglom porastu broja slučajeva zaraze nakon nove godine, Dubai je i dalje otvoren za turiste, a restorani rade uz pravila o pridržavanju fizičke distance

Restorani u Dubaiju počeli su nuditi popuste gostima koji su vakcinisani protiv koronavirusa, nastojeći i na taj način pridonijeti borbi protiv pandemije koronavirusa, a da se pritom ne primjenjuju mjere zatvaranja.

Tri restorana koja vodi grupacija Gates Hospitality nude popust od 10 posto svim gostima koji su primili prvu dozu vakcine i 20 posto onima koji su primili obje. Da bi ostvarili popust gosti moraju pokazati dokaz o tomu da su se vakcinisali, odnosno ljekarsku potvrdu, piše portal Medical Express.

Iako su brojni ljudi pozdravili takav potez, on je potaknuo rasprave na društvenim mrežama.

Dubai - undefined

Foto: PrtScr: Dubai

“Je li to još jedan marketinški trik ili istinski motiv da se vakciniše što više ljudi?, stoji u jednom od tvitova.

Drugi u svijetu po broju cijepljenih

Ujedinjeni Arapski Emirati objavili su da su dosad već vakcinisali oko 2,5 miliona od oko 10 miliona svojih stanovnika, po čemu su drugi u svijetu nakon Izraela.

UAE je s masovnim vakcinacijama započeo u decembru, kada su vlasti odobrile vakcine kineske kompanije Sinopharm i američkog proizvođača lijekova Pfizera i njemačkog partnera BioNTecha, a već su vakcinisali 2,5 miliona ljudi.

Zdravstvene vlasti u Dubaiju ove su sedmice izvijestile da će morati smanjiti tempo vakcinisanja pošto je Pfizer najavio odgodu pošiljke zbog radova u svojoj fabrici u Belgiji. Vakcina kineskog Sinopharma i dalje je dostupna.

Otvoreni za turiste

Uprkos naglom porastu broja slučajeva zaraze nakon nove godine, Dubai je i dalje otvoren za turiste, a restorani rade uz pravila o pridržavanju fizičke distance.

Tokom vikenda mjere su pooštrene te je restoranima i kafićima naređeno da razmak između stolova povećaju s dva na tri metra.

U nedjelju su vlasti izvijestile o 3579 slučajeva zaraze COVID-om, što je novi najviši broj trinaesti dan zaredom. Dosad je evidentirano preko 277.000 slučajeva zaraze te 792 smrtna slučaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije