Državljaninu BiH sudi se zbog napada na belgijske policajce: Otkidao komade zida u ćeliji?!

0
Radiosarajevo.ba
Državljaninu BiH sudi se zbog napada na belgijske policajce: Otkidao komade zida u ćeliji?!
Foto: Le Soir / Zadobio lakše povrede / Ilustracija

Državljanin BiH i njegova supruga pojavili su se u srijedu u sudu u belgijskom gradu Kortrijk, gdje im se sudi zbog napada na policajce tokom intervencije u oktobru 2022. godine.

Naime, 30. oktobra 2022. godine policija je dobila poziv zbog porodičnog nasilja u mjestu Izegem, da bi ih ovaj bračni par napao. Muškarac je navodno podivljao kada ih je vidio, a žena je, pokušavajući da pomogne suprugu, počela policajce da grebe po licu.

Kada su pokušali da ga obuzdaju i stave u vozilo, ona je ponovo krenula na policajce, ali ovaj put je policajku udarila u stomak, zbog čega je ona završila na bolovanju. Navodno, policajka je zadobila i nekoliko šavova na licu.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Kada su ih konačno uspjeli prebaciti do policijske stanice, ispostavilo se da se nisu smirili, pa su ih nastavili obuzdavati u stanici. O tome u kakvom stanju su bili oboje svjedoči i to da je muškarac, nakon što je pritvoren, počeo da otkida komade zida u pritvorskoj ćeliji.

Inače, identitet muškarca se ne navodi, osim podatka da ima prijavljeno boravište u Bosni i Hercegovini.

Na sudu su se oboje branili da su bili pod uticajem alkohola.

Ukoliko budu osuđeni, on bi mogao dobiti šest, a ona osam mjeseci zatvora. Presuda je zakaza za 26. april, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije